Електронні майданчики для державних закупівель проведуть торги від «Енергоатом»

Електронні майданчики для державних закупівель проведуть торги від «Енергоатом»

Електронні майданчики для державних закупівель оголосили про відкриті торги, ініційовані Державним підприємством «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Як стало відомо, предметом закупівлі є технічні послуги в галузі інженерії, а саме, дослідження можливості енергоблоків ВВЕР-1000 брати участь в нормованому первинному регулюванні частоти і потужності в ОЕС України на базі пілотного проекту блоку No1 ЗАЕС. Очікувана вартість закупівлі становить 1,3 млн. гривень. Проведення дослідження дозволить компанії «Енергоатом» оцінити стан готовності систем пілотного енергоблоку до участі в нормованому первинному регулюванні частоти відповідно до вимог нормативних документів.

В рамках проведення даної послуги передбачається:

– аналіз відповідності систем пілотного енергоблоку вимогам СОУ-Н ЕЕ ЯЕК 04.159: 2009 З вимог і рекомендацій щодо організації системи регулювання частоти і потужності;

– реалізація вимог до моніторингу участі в регулюванні частоти і потужності;

– реалізація вимог по станційної системі управління і її зв’язків з блочними системами регулювання;

– реалізація вимог по каналах зв’язку і інформаційного обміну з НЕК «Укренерго»;

– реалізація вимог до технічних і програмних засобів систем регулювання частоти і потужності;

– реалізація вимог до структури САРЧП;

– аналіз відповідності статичних і динамічних характеристик енергоблоку вимогам СОУ-Н ЕЕ ЯЕК 04.156: 2009 року;

– визначення необхідності і способів доопрацювання для реалізації вимог нормативних документів до систем регулювання потужності, їх обґрунтування та погодження з замовником, а також визначення необхідності проведення додаткових досліджень після доопрацювання систем;

– розробка технічного звіту за результатами роботи з рекомендацій для реалізації на пілотному блоках, а також на інших енергоблоках АЕС.

– розробка і узгодження із замовником концептуального технічного рішення щодо участі енергоблоків в регулюванні частоти і потужності.

Тендер відбудеться 19 липня 2017 року.

Детальніше про умови тендеру https://etp.zakupki.com.ua/v?TenderID=UA-2017-07-03-000122-b